5 saveta kako najbolje iskoristiti Instagram story u promociji biznisa

Instagram story je sjajan način da promovišeš svoj biznis i da privučeš nove posetioce na svoj profil

Međutim, može biti teško znati kako najbolje iskoristiti ovu funkciju.

Evo pet saveta koji će vam pomoći da maksimiziraš svoju promociju putem Instagram story-ja, ali i da povećate interakciju sa svojim pratiocima.

Predstavite svoje proizvode ili usluge u akciji

Koristite Instagram story da prikažete svoje proizvode ili usluge u akciji ili ih predstavite kroz kratke videe ili fotografije. To će pomoći pratiocima da bolje razumeju šta nudite i kako se vaši proizvodi ili usluge mogu koristiti. Pokažite ljudima kako vaši proizvodi ili usluge rade u praksi i zašto bi ih trebali koristiti.

Pružite ekskluzivne popuste ili pogodnosti

Iskoristite Instagram story da pružite priliku svojim pratiocima da dobiju ekskluzivne popuste ili pogodnosti. To može biti dobra motivacija za pratioce da podele vaš sadržaj i da privuku nove posetioce na vaš profil. Možete ponuditi popuste za nove kupce ili pogodnosti za redovne pratioce ili kupce kako bi ih nagradili za njihovu lojalnost.

Pokrenite interakciju sa svojim pratiocima

Koristite Instagram story da pokrenete interakciju sa svojim pratiocima. Možete postaviti pitanja ili ankete koje će ih zanimati ili odgovarati na njihova pitanja i sugestije. To će pomoći da stvorite vezu sa svojim pratiocima i da saznate šta ih zanima. Možete takođe koristiti Instagram story da pružite priliku pratiocima da postave pitanja i da onda vi odgovorite na njih. To će vam pomoći u stvaranju većeg poverenja u vašu robu ili u vaše znanje iz odredjene oblasti.

Promovišite svoje događaje ili aktivnosti

Ako imate neki događaj ili aktivnost koju želite da promovišete, možete koristiti Instagram story da pokrenete interesovanje za njih. Napravite seriju Instagram story-ja koja će prikazati šta se dešava i zašto bi ljudi trebalo da dođu. Možeš takođe ponuditi pratiteljima ekskluzivne pogodnosti ili ulaznice za događaje kako bi ih nagradio za njihovu lojalnost.

Povežite svoj biznis sa drugim relevantnim brendovima ili influenserima

Iskoristite Instagram story da povežete svoj biznis sa drugim relevantnim brendovima ili influenserima. Možete pokrenuti niz Instagram story-ja u saradnji sa drugim brendovima ili influenserima i time privući pažnju na svoj biznis. Možete takođe koristiti Instagram story da pokreneš nagradnu igru u kojoj ćeš nagraditi pratitelje koji podele sadržaj sa tvojim brendom i drugim relevantnim brendovima.

Ukoliko se pridržavate ovih pet saveta, sigurni smo da ćeš uspeti da maksimiziraš svoju promociju putem Instagram story-ja i da ćeš privući nove posetioce na svoj profil. Naravno ne zaboravite da redovno objavljujete sadržaj i da se trudite da bude kreativan i zanimljiv. Svakako ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili ako vam treba još neka pomoć oko ideja za kreiranje zanimljivih sadržaja, slobodno možete angažovati naš WEB ASISTENT tim.

Kontaktirajte nas

Web asistent je tu za vas!

Pišite nam i zatražite konsultacije